SELF EVOLVE | Nederlandse Affirmaties

Als gepassioneerd lezer geloof ik in de kracht van boeken om onze levens te veranderen. Door de jaren heen heb ik talloze boeken verslonden, maar vijf specifieke werken hebben een diepgaande impact gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling. In deze blog wil ik graag delen hoe deze vijf boeken mijn kijk op het leven hebben veranderd en me hebben geholpen te groeien als persoon op alle vlakken van mijn leven.

1. “Breek de Oude Jij” (Breaking the Habit of Being Yourself) – Dr. Joe Dispenza

Toen ik burnout raakte was dat min of meer het begin van mijn zoektocht naar verandering. Ik kon niet langer zo door. Ik putte mezelf uit en had het gevoel dat iedereen over mijn grenzen ging, voornamelijk ikzelf. Ik wist eigenlijk ook niet zo goed wat mijn grenzen precies waren hoe gezonde grenzen er voor mij uitzagen. Ik ontdekte “Breek de Oude Jij” van Dr. Joe Dispenza. Dit boek is een meesterwerk in het begrijpen van hoe gewoonten en gedachtenpatronen ons leven vormgeven. Door te leren hoe ik deze gewoonten kon doorbreken en bewust nieuwe patronen kon creëren, begon ik mijn leven op een meer positieve manier vorm te geven. Dit boek leerde me de kracht van zelftransformatie en hoe ik de architect van mijn eigen leven kon worden.

2. “Een Terugkeer naar Liefde” (A Return to Love) – Marianne Williamson

“Een Terugkeer naar Liefde” van Marianne Williamson is een boek dat me diep heeft geraakt. Het benadrukt het belang van liefde en vergeving in ons leven. Door dit boek begon ik te begrijpen dat liefde de krachtigste drijfveer is voor persoonlijke groei. Het heeft me geholpen om meer compassie te tonen, zowel voor anderen als voor mezelf, en heeft me geleerd dat liefde de weg is naar innerlijke vrede. Ook leerde het mij op een andere manier te kijken naar trauma en heling. Heel waardevol stukje nieuwe bewustwording.

3. “Het Universum staat achter je” (The Universe Has Your Back) – Gabrielle Bernstein

Gabrielle Bernstein’s boek “Het Universum staat achter je” heeft me geholpen om mijn relatie met het universum te verdiepen. Het benadrukt het idee dat het universum altijd achter ons staat en dat we kunnen vertrouwen op de krachten van het universum om ons te begeleiden. Dit boek heeft me geleerd om meer in het moment te leven, mijn intuïtie te volgen en mijn angsten stukje bij beetje los te laten.

4. “De Kracht van het Onderbewustzijn” (The Power of Your Subconscious Mind) – Joseph Murphy

“De Kracht van het Onderbewustzijn” van Joseph Murphy heeft me de verbazingwekkende kracht van mijn onderbewustzijn laten begrijpen. Het boek benadrukt hoe onze gedachten ons leven beïnvloeden en hoe we positieve overtuigingen in ons onderbewustzijn kunnen planten om ons leven te transformeren. Door de technieken in dit boek toe te passen, heb ik mijn eigen zelfvertrouwen vergroot en ben ik beter geworden in het manifesteren van mijn doelen.

5. “De Zeven Spirituele Wetten van Succes” (The Seven Spiritual Laws of Success) – Deepak Chopra

Dit is een boek dat je ieder jaar op nieuw zou kunnen lezen, het verveelt nooit en je leest steeds weer nieuwe dingen die in het huidige moment tot je spreken. Deepak Chopra’s boek “De Zeven Spirituele Wetten van Succes” heeft me geholpen om mijn begrip van succes te herdefiniëren. In plaats van succes te meten aan materiële rijkdom, benadrukt Chopra de waarde van innerlijke groei, harmonie en spiritualiteit. Dit boek heeft me geholpen om mijn focus te verleggen naar diepere waarden en een meer vervuld leven na te streven.

Deze vijf boeken hebben mijn persoonlijke ontwikkeling op verschillende manieren verrijkt. Ze hebben me geleerd dat groei een voortdurende reis is en dat boeken een waardevolle gids kunnen zijn op die reis. Als je op zoek bent naar inspiratie en zelfverbetering, raad ik je ten zeerste aan om deze boeken een kans te geven. Ze kunnen je perspectief op het leven veranderen en je helpen een gelukkiger en vervulder individu te worden.

Ik hoor graag hoe deze boeken voor jou waren? Dit zijn slechts vijf van mijn huidige lievelingsboeken. In een volgende blog meer!

Voor meer affirmatie inspiratie bekijk ook eens op @SelfEvolve.care op Instagram