SELF EVOLVE | Nederlandse Affirmaties

Judgement Detox Affirmaties + Boekreview

#internationalwomensday

Oordelen verlaagt onze energie, verzwakt ons lichamelijk en geestelijk. Het zorgt ervoor dat we ons alleen voelen en afgesneden van inspiratie en liefde.

Ik dit boek praat Gabby over haar reis naar een oordeel vrij leven. Het is een geweldig boek en zeker een aanrader als je vrij of vrijer van oordelen zou willen leven.

Want wat oordelen wij vrouwen veel, hard en meedogenloos als het gaat om ons zelf en andere vrouwen. Dit iets iets dat mij persoonlijk raakt, als ik vrouwen harde uitspraken hoor doen over anderen, betrap ik mij erop dat ik ook oordeel. Maar al snel, voel ik de compassie in kicken die mij wijst op de waarschijnlijk onderliggende onzekerheden en angsten van deze vrouw, die getriggerd worden door de vrouw die zij veroordelen. Ik heb vrouwen wel eens horen zeggen, ik werk veel liever met mannen, vrouwen zijn zo geniepig en roddelen. Ik voel dan echt een steek door mijn hart gaan, want hoe is het zo gekomen dat jij lieve mooie vrouw, deze overtuigingen nu eigen hebt gemaakt? Wat is er gebeurd dat je anderen vrouwen zo ziet? Welke onzekerheden, boosheid en angsten roepen andere vrouwen bij jou op? Als je een mooie vrouw ziet, en je wilt haar afzeiken of haar naar beneden halen.. dat zegt dit zoveel meer over jou dan over haar.

Ik streef naar een betere wereld waarin vrouwen elkaar opbouwen in plaats van kleineren en elkaar afschilderen als slet of bitch vanuit hun eigen onzekerheid.

Ik heb deze affirmatie reeks gemaakt voor de vrouwen die hier aan willen werken, die weten dat het anders kan. In het teken van Nationale vrouwendag leek mij dit een prachtig concept om met jullie te delen.

Na afloop van de reeks vertel ik over de 6 stappen die Gabby in haar boek beschrijft naar een oordeel vrij of vrijer leven.

Laat me weten wat je van deze video vind in de comments en vergeet niet de video een like te geven als je deze kan waarderen.

Hier komt ie dan.. de Self Evolve Oordeel Detox voor Boss babes!

De Affirmaties

Ik verdien het om me veilig, comfortabel en zelfverzekerd te voelen in mijn lichaam.

Ik zorg ervoor dat ik anderen ook dit gevoel geef, ik zorg dat ik andere vrouwen dit gevoel geef door mijn oordelen achterwege te laten. 

Ik accepteer mezelf zoals ik ben. Ik accepteer anderen ook precies zoals ze zijn. Ik zie altijd de liefde in anderen.

Ik ben bereid mijn oordeel los te laten omdat ik klaar ben om zelf vrij te zijn.

Ik ben bereid rust in mezelf te koesteren, zodat ik mensen in mijn rust kan geven.

Ik herken mijn oordelen, en als ik voel dat ik oordeel, dan kies ik andere woorden.

Ik ruil oordelen voor creativiteit. Ik denk breder, betere gedachten en groter.

Als ik oordeel ga ik eerst bij mezelf te raden waar deze oordelen geworteld zitten. 

Ik vergroot mijn vibratie en mijn energie door ervoor te kiezen om lief te hebben in plaats van te oordelen. 

Ik behandel vrouwen die mij pijn hebben gedaan in het verleden met mededogen, en compassie. Zodat ik dit ook terug krijg in mijn leven.

Ik vergeef om mijzelf los te maken van een ander.

Ik vergeef zodat ik me beter kan voelen.

Ik ben een liefdevol persoon die bijdraagt ​​aan een liefdevolle wereld.

Ik ben een rolmodel voor wat ik wil zien in de wereld.

Als ik een mooie vrouw zie, dan kraak ik haar niet af. Ik bewonder haar om haar kracht en om wie ze is.

Ik laat afgunst en misgunnen voor wat het is en focus mij op het helen van mijn eigen struggles

Ik gun andere vrouwen liefde en schoonheid in hen leven omdat ik dit ook voor mijzelf wens.

Ik moedig anderen vrouwen aan op te staan en voor zichzelf te kiezen, zoals andere vrouwen weer voor mij doen.

Ik trek geweldige vrouwen en vriendinnen aan in mijn leven.

Ik laat elke behoefte om anderen en mezelf te veroordelen los.

Ik ben vrij van de drang om over andere mensen te oordelen. Ik heb mijn eigen leven waar mijn aandacht naar toe gaat en ik sta anderen toe hun leven te leiden zonder mijn mening daarover. Iedereen is vrij om zijn eigen keuzes te maken.

Ik weet dat iedereen om me heen zijn eigen problemen heeft en zijn eigen battles voert daarom oordeel ik niet, en ik weet dat andere vrouwen ook beschadigd en onzeker zijn als zij oordelen daarom veroordeel ik hen niet.

Als ik mezelf betrap op roddelen stop ik direct. En kies ik nieuwe woorden.

Hoewel het moeilijk kan zijn, ben ik ook vrij van zelfoordeel. Ik realiseer me dat perfectie een illusie is. Ik streef naar mijn beste zelf zonder vergelijking of harde zelf oordelen.

Vandaag accepteer ik anderen. Ik waardeer de gebreken die ik zie in anderen en die ik in mezelf zie. Ik gebruik mijn fouten als leermiddel en pas dat leren toe om mijn leven te verbeteren. 

Ik laat elke behoefte om anderen en mezelf te beoordelen los.

Boekreview Judgement Detox

In dit boek vertelt Gabby vanuit haar persoonlijke ervaringen met oordelen en veroordelen. Ze geeft voorbeelden uit haar privéleven met haar man, of situaties waarin ze geconfronteerd werd met haar eigen angsten en onzekerheden.

Ze geeft ons 6 praktische stappen voor een oordeel vrij leven.

Stap 1: Wees getuige van je oordeel zonder oordeel

De weg naar een leven zonder oordeel  begint wanneer je getuige wordt van het oordeel zonder te oordelen. Als we met liefde naar ons oordeel kijken, kunnen we het genezingsproces beginnen.

Stap 2: Eer de wond

De volgende stap in het helen van je relatie met het oordeel is om de schaduwen te eren en ze aan het licht te brengen. In deze stap leert Gabby je een krachtige techniek genaamd de Emotional Freedom Technique, ook wel bekend als EFT of Tapping.

Deze oefening zal je helpen de triggers, wonden en trauma’s te genezen die onder je oordelen leven. Dit proces kan een enorm genezend effect hebben op je leven.

Stap 3: Zet liefde op de voorgrond

Als je eenmaal getuige bent geweest van je veroordelende gedachten en de wonden hebt geëerd, doe je een prayer. Dit is een gewoonte waarbij je je oordeel uitspreekt door middel van soort gebed.

Tijdens deze stap zal Gabby je in haar boek vragen om elk ongeloof dat je hebt op te schorten en je open te stellen om je oordeel over te geven aan een macht die groter is dan jij.

Stap 4: Zie voor de eerste keer

We beoordelen anderen (en onszelf) vaak door oude ervaringen op onze huidige omstandigheden te projecteren.

Maar als je oefent om iemand als voor de eerste keer te zien, bevrijd je hem van deze verkeerde projecties en de valse overtuigingen die jullie van elkaar scheiden.

Je leert hoe je ervoor kunt kiezen om naar een persoon (of een situatie) te kijken alsof je hem of haar voor het eerst ziet. Stel je voor hoe vrij je zou zijn als je niet bij elke ontmoeting je verleden in je heden zou meesleuren!

Stap 5: Mediteer voor eenheid

Stap 5 bevat meditaties om je te helpen en jouw relatie met oordelen en veroordelen te helen. Een van Gabby’s favoriete meditaties is de, ik vertaal hem even voor het gemak, cord cutting meditatie, oftewel de draad knip meditatie.

Zij verteld in haar boek dat we allemaal energetische koorden  hebben die ons verbinden met mensen over de hele wereld. Soms hebben we deze draadverbindingen met mensen die we niet eens kennen. Je hebt misschien een snoerverbinding met een beroemdheid of met iemand die je maar één keer hebt ontmoet.

Als je een relatie met iemand hebt, raakt je energie verbonden, vooral als er een sterke emotionele gebeurtenis tussen jullie plaatsvindt.

Zelfs als die relatie eindigt, kan het energieakkoord nog intact zijn, vooral in situaties waarin je negatieve, veroordelende gedachten over die persoon hebt.

De Cord-Cutting Meditation stelt je in staat om los te laten en afsluiting te krijgen van een eerdere relatie. Het helpt je ook om negatieve energie in een huidige relatie te verwijderen.

Stap 6: Vergeving

De laatste stap van de Judgement Detox is om vergeving te oefenen. Deze stap is de meest passieve stap, maar wel de krachtigste.

Als we vrij willen zijn van oordeel, moeten we bereid zijn te vergeven. Zonder vergeving leven we in de schaduw van ons verleden en in de projecties van de toekomst.

Het sleutelwoord hier is bereidheid. Misschien merk je dat het gemakkelijk is om sommige mensen te vergeven, maar de gedachte om iemand te vergeven die je enorm heeft gekwetst, lijkt misschien onmogelijk. Dat is ok. Onmiddellijk vergeven is niet nodig. Gabby verteld dat we bereid zijn om te vergeven. Onze bereidheid is voldoende om de deur naar vergeving te openen.

In het laatste hoofdstuk van Judgement Detox leer je hoe je dit alles in je dagelijks leven kunt toepassen.

Zodra je de zes stappen hebt doorlopen, kun je de oefeningen in het boek altijd en overal gebruiken. 

Gabby benadrukt dat het erom gaat dat het belangrijk is om lief voor jezelf te blijven tijdens het proces.

Wees trots op jezelf als je oordelende gedachten ontdekt en op het spoor bent.

Het is een geweldig praktisch en duidelijk boek als je stappen wilt maken naar een oordeel vrij of vrijer leven. 

Bedankt voor het luisteren en/of lezen.

Liefs Caitlin

Meer
artikelen

Dit waren ze voor nu...